top of page
Search
  • Slovenia-seura

Herkuttele kesäisessä Ljubljanassa

Herkuttele kesäisessä Ljubljanassa

Oletko lähdössä Sloveniaan?  Tässä muutama vinkki ajankohtaisista viini- ja ruokatapahtumista Ljubljanassa tänä kesänä.

Perjantaina 14.6. klo 15-21 järjestetään Lili Novyn puutarhassa ja Ljubljanan Pen Clubin ravintolassa kuohuviinitapahtuma Ljubljana Sparkling Wine Salon. Ensi kerran tapahtuma järjestettiin vuonna 2014, kyseessä on siis kymmenes kerta. Tänä vuonna tapahtumaan kuuluu myös kansainvälinen kuohuviinien arvostelu, jonka voittajat julkistetaan juuri ennen tapahtuman alkua.

 

15.kesäkuuta Ljubljanan vanhan keskustan kaduille ja aukioille levittäytyy järjestyksessään 12. Ljubljana Wine Route. Tämä on kesän merkittävin viinitapahtuma. Mukana on 80 viinin tuottajaa Slovenian eri viinialueilta. Tänä vuonna tapahtumassa on mukana myös viinintuottajia Kroatiasta ja latinalaisesta Amerikasta. Italian cuvee viinejä esittelevät Lamborghini ja Suto. Esillä on myös alkoholittomia viinejä Ranskasta. Useat Ljubljanan alueen tunnetut ravintolat osallistuvat tapahtumaan ja kävijät pääsevät nauttimaan myös Slovenian keittiön antimista.

Maistelukuponkeja myydään paikanpäällä.

 

Koko kesän jokaisena perjantaina: Odprta kuhna/Avoin keittiö on ehkä Slovenian tunnetuin ruokatapahtuma. Joka perjantai lukuisat Ljubljanan ravintolat avaavat myyntikojunsa aivan Ljubljana sydämeen, kauppahallien edustan Pogacarjev-aukiolle. Tapahtuma järjestetään koko kesäkauden ajan sään salliessa perjantaisin klo 10-21. Tarjolla on perinteistä slovenialaista ruokaa ja runsaasti myös eri maiden ja kulttuurien ruokia ja juomia. Open kitchen on erittäin suosittu ja etenkin lounasaikaan istumapaikkoja voi joutua jonottamaan.1 view0 comments

Comments


bottom of page