top of page
slovenia-seura3.jpg

MAJOITUSPAIKAT

 

Leirintäalueet

 

Leirintäalueet ovat yleensä hyvin varusteltuja ja soveltuvat sekä matkailuautoille, perävaunuille että telttailijoille. Slovenian leirintäalueiden tiedot löytyvät linkistä

https://en.camping.info/slovenia/campsites

 

SEURAN JÄSENTEN SUOSITTELEMIA KOHTEITA JA MAJOITUSPAIKKOJA

 

Triglavin kansallispuisto

Triglavin kansallispuisto sijaitsee Alppien eteläreunalla Slovenian luoteiskulmassa Italian ja Itävallan kainalossa. Sekä Bled- että Bohinj-järvet sijaitsevat puiston alueella. Kauniiden vuori- ja järvimaisemien lisäksi alue on upeaa patikointiseutua. Reitit on merkitty huolella ja niitä kunnostetaan jatkuvasti. Turistitoimistoista saa ostaa hyviä reittikarttoja. Esimerkiksi Bohinj-järven ympäristössä voi tehdä muutaman tunnin patikkamatkoja Vojen kanjonille, Vogarille tai köysihissillä ylös Vogelille ja sieltä edelleen Sijalle. Myös järven ympäri kulkeva kävelyreitti on suosittu. Bledille ja Bohinjille pääsee mainiosti linja-autolla ja majoituksen saa hankittua paikanpäältä turistitoimiston kautta.

Muita Alppiseudun suositeltavia ulkoilu- ja majoittumiskohteita ovat Kanjska Goran hiihtokeskus ja Bovec.

 

Bela Krajina

Apartma Martin, Drašiči, Bela Krajina. Pieni talo kukkulan rinteessä viiniviljelysten keskellä rauhallisessa paikassa noin 30 kilometriä Novo mestosta kaakkoon. Sijaitsee 6–7 km päässä Kroatian rajasta, mutta lähin raja-asema on tarkoitettu ainoastaan paikallisille asukkaille. 1–3 yötä 50 euroa yö, 4 ja useampi 40 euroa yö (maaliskuu 2008).
Alakerrassa on isännän viinikellari, mutta muuten koko talo ja puutarha ovat vieraiden käytössä. Yläkerrassa on noin 50 m2 suuruinen huoneisto, jossa hyvin varustettu keittiö ja sen yhtey-dessä olohuone, kaksi pientä makuuhuonetta (tilavat vuoteet, toisessa kerrossänky), suihku ja WC. Kuistilta avautuu upea näkymä Metlikaan ja Kroatian puolelle. Varsinkin iltaisin hyvin viehättävä istuskella. Talon edessä autopaikka.
Yhteystiedot: Martin Brodarič, Drašiči 101, SI-8330 Metlika, Bela Krajina. +386 41 808 044
Verkkosivu: www.k2m.si/martin/index.htm tai www.slovenia.info/en/apartma/Apartmaji-Martin-Brodarič.htm?apartma=23415&lng=2

 
Bled

Bajtica Guesthouse, Bled. Bajtica on vanha 1905 rakennettu puutalo Bledin keskustan tuntumassa rauhallisella puutarha-alueella. Päärakennuksen yläkerrassa ovat makuuhuoneet, joiden yhteydessä on parveke ja kylpyhuone. Kahden hengen huone maksaa 50 euroa yö (maaliskuu 2008). Rehevässä puutarhassa on tilava kaksikerroksinen rakennus, jonka alakerrassa on hyvin varustettu keittiö, olohuone ja kylpy-huone, wc ja pyykinpesukone, yläkerrassa kaksi makuuhuonetta sekä kylpyhuone ja wc.
Keskustan palvelut lähellä. Ana Marija puhuu englantia, tuntee Bledin alueen kulttuurin ja on perehtynyt varsinkin alueen ekologiaan.
Yhteystiedot: Ana Marija Kovač, Črtomirova ulica 4, SI-4260 Bled.
Verkkosivu: www.bajtica-guesthouse.com,  bajtica(at)gmail.com

 

Mariborin seutu

Pri Kapeli, Vitomarci. Pri Kapeli l. Kappelin luona sijaitsee Drbetincin kylässä, ja sieltä avautuvat upeat maisemat  lähistön kukkuloille ja laaksoon, jopa Ptujhin ja Gornja Radgona saakka 15 km päähän. Maatila on melkein Mariborin, Ptujn ja Murska Sobotan muodostaman kolmion keskellä, ja sieltä on helppo tutustua näihin kaupunkeihin. Oma auto välttämätön, mutta linja-autokin kulkee ohi. Justina Veršič ja hänen perheensä ottavat vieraat ystävällisesti vastaan. Erinomaista kotiruokaa ja viiniä tarjolla, ruokailu alakerran isossa tupakeittiössä. Yöpyminen ja aamiainen 20 euroa, puolihoito 25 euroa (maaliskuu 2008).
Yhteystiedot: Mojca Druzovič, Drbetinci 26, 2255 Vitomarci.  GSM +386 31 728 941, sähköposti: prikapeli(at)siol.net
Verkkosivu: www.ptuj-tourism.si/namestitve/kmetija_prikapeli.php?lang=en

 

Karsti– Štanjel

Štanjel on pieni keskiaikainen, rekennussuojeltu kylä Triesten lahdelta nousevalla Karstiylängöllä Italian rajan tuntumassa. Karstin (slov. Kras) tunnusmerkkejä ovat pršut, Teran ja burja. Pršut on ilmakuivattu kinkku, Teran punaviini ja burja on tuuli, joskus hurjapäinenkin. Hyvää pršutia löydät kyläkaupasta, Terania voit maistaa ja ostaa vaikkapa Hočevarin perheen viinikellarista (talo nro 39). Burja on kesäaikaan lempeä ja virkistävä. Lisäksi Štanjelissa voit postittaa kortteja, nostaa automaatista rahaa, käydä pikkuisessa talomuseossa, taidenäyttelyssä, syödä hyvin linnan ravintolassa ja virkistyä tohtori Ferrarin rakennuttamassa puistossa. Tai voit patikoida ympäröiville kukkuloille. Štanjel on kaukana kiireestä, ikivanha ja kotoisen vaatimaton. Ehkä juuri siinä on sen charmi.Bussilla tai junalla pääset Nova Goricaan (25km) ja edelleen pohjoiseen, Sežanan (15 km) kautta rannikolle Koperiin (50 km) ja Piraniin (65 km), Ljubljanaan (90 km) ja Triesteen (20 km). Kesäviikonloppuisin pääset rantabussilla Sistianan (20 km) uimarannalle Triesten lahdelle. Oma tai vuokrattu auto (Trieste, Koper, Ljubljana, Nova Gorica) tekee joustavaksi tutustumisen naapurikyliin ja kauniisti kumpuilevaan ylänkömaisemaan.

 

Pliskovica Youth Hostel

Euroopan viehättävin hostel! Keskiaikaiseen pihapiiriin peruskorjattu kokonaisuus viehättävässä pihapiirissä Pliskovican kylässä, 5 km Štanjelista (lue yllä). Jos olet liikkeellä isommalla porukalla, Pliskovica on loistava majoitusratkaisu. Siistiä ja viihtyisää yhteismajoitusta, lisäksi pari pienempää huonetta, polkupyörän vuokraus, nettiyhteydet, keittiö ja suihkut. Henkilökunta on kielitaitoista väkeä, opiskelijoita ja paikallisia nuoria. Kesällä pihapiirissä konsertteja, teatteria ja muuta ohjelmaa. Kuvia ja lisätietoa nettisivulla.

www.hostelkras.com
info@hostelkras.com
Mladinski hotel Pliskovica, Pliskovica 11, 6221 Dutovlje

 

Rannikko – Izola

Apartmaji Penko, edullinen ja viihtyisä majapaikka Izolan vanhankaupungin vieressä. Suosittelemme erityisesti lapsiperheille. Hyvin varustettu keittiö, kylpyhuone pesukoneineen, hintaan sisältyvät tv ja langaton nettiyhteys, kaunis veranta viiniköynnösten alla, ranta lähellä, erittäin ystävällinen isäntäväki. Izola on kaunis vanha kaupunki ja hyvä tukikohta, josta voi tehdä retkiä Piraniin, Kroatian Istriaan, Koperiin, Hrastovljeen (kirkon kuuluisat Kuolemantanssi-freskot), Triesteen, Karstille, Skočjanin ja Postojnan tippukiviluoliin ym.

Ravnjak -matkailumaatila, Slovenj Gradec

Slovenj Gradecin lähellä sijaitsevaa tilaa emännöi avulias ja ystävällinen nuori rouva Breda Gnamuš perheineen. Se sijaitsee noin 800 metrin korkeudessa muutaman kilometrin päässä päätiestä rauhallisessa ympäristössä keskellä kaunista luontoa. Maatila on hyvin hoidettu, huoneet tilavia ja viihtyisiä. Tilalla on lampaita, kanoja, minisikoja, kaneja ja kalalammikko.

Tiedot antanut Kari ja Marja Klemelä.

bottom of page