seura6.jpg

SLOVENIA-SEURAN OHJELMA 2021

Toimintasuunnitelma

 

Slovenia-seura pyrkii myös vuonna 2021 järjestämään yhteisiä tapahtumia joka kuukaudelle. Näkyvyyttä ja uusia  seuran ystäviä  puhuttelemme mm. omassa matkailuaiheisessa tapahtumassa, Matka- messuilla ja Preseren-päivän tilaisuudessa. Pyrimme saamaan mukaan uusia nuoria jäseniä, jotta saamme taattua seuratoimintamme jatkuvuuden. Olemme yhteydessä opiskelijoihin sopivissa tilaisuuksissa muun muassa antamalla tietoa opiskelumahdollisuuksista ja asumisesta Sloveniassa. Alueellista toimintaa aktivoidaan tukemalla tapahtumia ja järjestämällä seuran tapahtumia ja kokouksia eri paikkakunnilla.  

 

Kahdesti vuodessa ilmestyy seuran laaja sähköinen jäsenjulkaisu, joka sisältää uutisia Sloveniasta, jäsenten kokemuksia ja seuran kuulumisia.  Jäsenistölle tiedotetaan sähköpostilla tulevista tapahtumista sekä muista kiinnostavista uutisista. Seuran kotisivulla julkaistaan tietoja eri alojen tapahtumista Sloveniassa. Vuoden 2021 tiedotuksessa ja toiminnassa huomioidaan Suomeen Sloveniasta suuntautuvat tai Sloveniaan liittyvät kulttuurivierailut ja muut tapahtumat. Slovenia-seuran oma esitemateriaali tarkistetaan ja tilataan uudet painokset. Esitteet antavat tietoa seuran toiminnasta ja Sloveniasta. Seuramme tilaisuudet ovat avoimia myös seuraan kuulumattomille henkilöille. Jäsenille tarkoitettu tieto julkaistaan kotisivujen intranetissä.

 

Tammikuu

Slovenia-seuran jäsentapaaminen, jonka teemana on slovenialainen musiikki. Seuralla on laaja eri tallennemuodossa oleva kokoelma musiikkia. Tilaisuuteen kutsutaan erityisesti täällä asuvia slovenialaisia. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille.

 

Helmikuu

8.2. on Slovenian kansallisrunoilijan France Preserenin (1800-1849) päivä ja  Sloveniassa kansallinen vapaapäivä. Päivän teemaksi on ajateltu kirjallisuus ja kokoonnumme ”laajennettuun lukupiiriin”. Seuran lukupiirissä, vuodesta 2016 alkaen, on Slovenian kirjallisuudesta siirrytty jo likeiseen eurooppalaiseen tuotantoon ja tuoreena siitä Nobel-palkittu itävaltalainen Peter Handke, jolla on slovenialaiset sukujuuret. Lukupiirillä on yhteys suomentaja Arja Rinnekankaaseen.

 

Ruokakurssi: Slovenialainen ateriakokonaisuus valmistetaan helmikuun lopulla Jera Rojkon johdolla. 

 

Maaliskuu 

Seuran sääntömääräinen kevätkokous, jonka yhteydessä puhutaan patikoinnista, alustajaksi kutsutaan konkari Timo Marjomäki. Toinen aihe on kaupunkisuunnistus. 

 

Huhtikuu

Huhtikuussa järjestetään perinteinen, matkailuaiheinen yleisötapahtuma. Seuran painattama oma esite uusitaan ja matkailumateriaalia tilataan myös Sloveniasta. 

 

Toukokuu

Slovenia-seura osallistuu MATKA - messuille Helsingissä  20. - 23.5. 2021. Seuralla on oma osasto Ystävyysseurojen Liiton yhteydessä. Messut ovat nelipäiväiset ja seuran jäsenet päivystävät seuran osastolla. Kevättiedote/jäsenjulkaisu ilmestyy. 

Slovenian aloitteesta vietetään 20.5. kv. Mehiläispäivää, se huomioidaan tässä. 

Ravintolapäivä: Seura osallistuu eri paikkakunnilla pop up-ravintolapäivään tarjoamalla slovenialaisia herkkuja.

 

Kesäkuu

Jäsentapaaminen.  Päivän aikana muistetaan Slovenian itsenäisyyspäivää, joka on 25.6. Vaihtoehtoisina kohteina edellisvuodelta peruutettu  tutustuminen Observatorioon Helsingissä tai Haltian retki. 

 

Heinäkuu

Kuun lopulla  retki Saloon Helena Leinosen luo ja mahdollisuus ”mustikkametsään”

 

Elokuu

Elokuussa järjestetään kulttuuri-ilta, esimerkiksi Tampereen teatterikesään tulevan slovenialaisen teatteri- tai konserttivierailun yhteydessä. Käynti Tuusulassa marjaviinitilalla.

 

Syyskuu

Syyskuun alussa tehdään vuonna 2020 koronaepidemian takia peruuntunut viini- ja ruoka-aiheinen omakustanteinen ryhmämatka Sloveniaan. Syyskuun jäsentapaaminen toteutetaan sieniretkenä Lahnajärven maastossa. Retkelle kutsutaan sieniasiantuntija mukaan.

 

Lokakuu

Seuran sääntömääräinen syyskokous pidetään lokakuussa. Musiikkia ja muistoja viinimatkalta.

 

Marraskuu                                                                                                         

Syystiedote/sähköinen jäsenjulkaisu ilmestyy marraskuussa seuran kotisivuilla. Martinpäivän aikaan järjestetään vuoden toinen ruokakurssi.

 

Joulukuu

Joulukuussa kokoonnumme pikkujoulujuhlaan.

Muu toiminta:

 

TULE MUKAAN LUKUPIIRIIN

Lukupiiri kokoontuu Helena Leinosen johdolla  ensimmäisen kerran 12.1.2016. Lukupiiriin otetaan vielä jäseniä, halutessasi olet tervetullut alkuun vaikka kuunteluoppilaaksi. Tiedustelut ja pikaiset ilmoittautumiset Helena Leinoselle sähköpostilla: helena.leinonen.marianne(a)gmail.com