SLOVENIA-SEURAN OHJELMA 2020

Tapahtumien lisäksi Slovenia-seuran ohjelmassa vuonna 2020 jatkuvat sloveenin kielenkurssi sekä lukupiiri, jossa perehdytään Slovenian ja sen naapurimaiden kirjallisuuteen.

Tammikuu

Slovenia-seura osallistuu MATKA 2019 messuille Helsingissä 17. - 19.1.2020. Messuilla kerromme seuran toiminnasta ja Sloveniasta, jaamme Slovenia-seuran ja Slovenian matkailutoimiston esitteitä. Seuralla on oma osasto Ystävyysseurojen Liiton yhteydessä. Messut ovat kolmipäiväiset ja seuran jäsenet päivystävät seuran osastolla.


Helmikuu

8.2. on Slovenian kansallisrunoilijan France Preserenin (1800-1849) päivä ja Sloveniassa kansallinen
vapaapäivä. Slovenia-seura järjestää 6.2. jäsentapaamisen ja sen yhteydessä slovenialaisen kirjailijan ja
elokuvan tekijän Miha Mazzinin elokuvan esityksen Helsingissä Eurooppa-salissa. Helmikuussa järjestetään juhlavuoden ensimmäinen ruokakurssi.


Maaliskuu

Seuran sääntömääräinen kevätkokous pidetään maaliskuussa.
 

Huhtikuu

Perinteinen matkailuaiheinen yleisötapahtuma.

 

Toukokuu

Seura osallistuu eri paikkakunnilla ravintolapäivään tarjoamalla slovenialaisia herkkuja. 20.5. vietetään YK:n kansainvälistä mehiläispäivää Slovenian aloitteesta. Slovenialainen mehiläiskasvatuksen pioneeri Anton Janša syntyi 20.5.1734. Päivän tarkoituksena on kiinnittää huomiota mehiläisten ja muiden pölyttäjien merkitykseen luonnolle. Kevättiedote/jäsenjulkaisu ilmestyy.


Kesäkuu

Jäsentapaaminen. Ohjelmassa on tutustuminen Helsingin yliopiston observatorioon ja sen jälkeen yhteinen eväsretki Tähtitorninmäellä. Päivän aikana muistetaan Slovenian itsenäisyyspäivää, joka on 25.6.


Elokuu

Elokuussa järjestetään kulttuuri-ilta esimerkiksi slovenialaisen teatteri- tai konserttivierailun yhteydessä.


Syyskuu

Kuukauden alussa tehdään jälleen viini- ja ruoka-aiheinen omakustanteinen ryhmämatka Sloveniaan.
Syyskuun jäsentapaaminen toteutetaan sieniretkenä.


Lokakuu

 

Seuran sääntömääräinen syyskokous.


Marraskuu

Syystiedote/sähköinen jäsenjulkaisu ilmestyy seuran kotisivuilla. Martinpäivän aikaan järjestetään vuoden toinen ruokakurssi.


Joulukuu

Kokoonnumme pikkujoulujuhlaan.

Muu toiminta:

 

TULE MUKAAN LUKUPIIRIIN

Lukupiiri kokoontuu Helena Leinosen johdolla  ensimmäisen kerran 12.1.2016. Lukupiiriin otetaan vielä jäseniä, halutessasi olet tervetullut alkuun vaikka kuunteluoppilaaksi. Tiedustelut ja pikaiset ilmoittautumiset Helena Leinoselle sähköpostilla: helena.leinonen.marianne(a)gmail.com

Tervetuloa Slovenian ystävien kasvavaan joukkoon! 

SEURAA MEITÄ:

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon

© Slovenia-seura