seura6.jpg

SLOVENIA-SEURAN OHJELMA 2022

Toimintasuunnitelma

 

Slovenia-seura on valtakunnallinen yhdistys. Järjestämme seuran tapahtumia ja kokouksia eri puolilla maata. Slovenia-seuran tilaisuudet ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Kahden koronavuoden jälkeen toimintavuonna 2022 Slovenia-seura keskittyy yhteisen ja yhteisöllisen toiminnan järjestämiseen. Kuukausikohtainen suunnitelma on alla. Lisäksi seura viestii tapahtumissa, verkkosivujensa, sosiaalisen median ja painetun aineiston välityksellä:  

  • Seuran verkkosivulla www.sloveniaseura.com julkaistaan tietoja eri alojen tapahtumista Sloveniassa. Tiedotuksessa ja toiminnassa huomioidaan Suomeen Sloveniasta suuntautuvat tai Sloveniaan liittyvät kulttuurivierailut ja muut tapahtumat. 

  • Seuran laaja sähköinen jäsenjulkaisu sisältää uutisia Sloveniasta, jäsenten kokemuksia ja seuran kuulumisia, ja se ilmestyy kahdesti vuodessa. Jäsenjulkaisu on luettavissa seuran verkkosivuilla. 

  • Slovenia-seuran omaa painettua esitemateriaalia jaetaan eri tilaisuuksissa. Viestinnän ja jäsenhankinnan tueksi hankimme myös yhteistyökumppaneilta Sloveniaan liittyvää materiaalia. 

  • Pyrimme saamaan joukkoomme uusia nuoria jäseniä, joten olemme yhteydessä opiskelijoihin sopivissa tilaisuuksissa muun muassa antamalla tietoa opiskelumahdollisuuksista ja asumisesta Sloveniassa.

  • Jäsenistölle tiedotetaan kuukausittain sähköpostitse muun muassa tulevista tapahtumista sekä Sloveniaan liittyvistä tapahtumista ja uutisista. Tiedotus on sama koko jäsenkunnallemme.

 

Tammikuu

Slovenia-seura osallistuu MATKA 2022 -messuille Helsingissä 21.-23.1.2022. Messuilla kerromme seuran toiminnasta ja Sloveniasta sekä jaamme Slovenia-seuran ja Slovenian matkailutoimiston esitteitä. Seuralla on oma osasto Ystävyysseurojen Liiton yhteydessä. Seuran jäsenet päivystävät seuran osastolla kolmipäiväisten messujen ajan.  PERUTTU! Siirretty vuodelle 2023.

 

Helmikuu

8.2. on Slovenian kansallisrunoilijan France Prešerenin (1800-1849) päivä, ja se on Sloveniassa kansallinen vapaapäivä.  Slovenia-seura järjestää 8.2. jäsentapaamisen ja sen yhteydessä slovenialaisen elokuvan näytöksen Helsingissä Eurooppa-salissa. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille. Siirretty huhtikuulle.

 

Maaliskuu 

Seuran sääntömääräinen kevätkokous pidetään maaliskuussa Lahdessa. Siirretty.

 

 

Huhtikuu

La 2.4.2022

Pääsiäisteemainen ruokakurssi ja sääntömääräinen kevätkokous  järjestetään lauantaina 2.4.2022.

To 7.4.2022 
klo 16.30 Eurooppasali, Malminkatu 16, Helsinki

Slovenia-seura järjestää yhdessä Slovenian suurlähetystön kanssa Slovenian dokumenttielokuva Wild Slovenia (Divja Slovenia).

Vapaa pääsy

 

Dokumenttielokuva Wild Slovenia esittelee visuaalisesti Slovenian hyvin monipuolista eläimistöä ja kasvistoa. Se keskittyy nisäkkäisiin ja lintuihin, mutta näyttää myös joitakin erityisen mielenkiintoisia sammakkolajeja, kaloja, hyönteisiä ja kasveja - kaikkea kiinnostavaa kotoperäisistä olmeista ruskeakarhuihin.

 

Toukokuu

Seuran omassa matkailutapahtumassa esitetään vinkkejä Sloveniasta matkailumaana (tilaisuuden paikkana esim. Rikhardinkadun kirjasto Helsingissä). Seura toteuttaa pop up -ravintolapäivän tarjoamalla slovenialaisia herkkuja. 

 

Kesäkuu

Kevättiedotteen julkaisu seuran verkkosivuilla. 

 

Elokuu

- Elokuussa järjestetään kulttuuri-ilta esimerkiksi Tampereen teatterikesässä 1.–7.8.2022. 

- Seuran retki Lahteen.

 

Syyskuu

 

Ystävyysseurojen popup kahvila su 28.8.2022 13:00-17:00. Itä-Pasila, Rauhanasema, Veturitori 3, 00520 Helsinki. Mukana myös Slovenia-seura.

Ystävyysseurat esittelevät oman maansa leivonnaisia ja ruokaherkkuja uudessa koko perheen tapahtumassa. Mukana useita ystävyysseuroja Euroopasta, Afrikasta ja Aasiasta tarjoamassa kevyillä hinnoilla makupaloja ja tietoja myös omasta maastaan. Maksuton sisäänpääsy. YSL tarjoaa kahvit.

- Syyskuussa toteutetaan viini- ja ruoka-aiheinen omakustanteinen ryhmämatka Sloveniaan. PERUTTU!

Slovenia-seuran viinimatka Sloveniaan 26.8-2.9.2022 on peruttu. Alustavasti ilmoittautui vain yhdeksän ja se on liian vähän, että olisimme voineet järjestää matkan. Peruutetut suorat Finnair lennot Ljubljanaan ja tämän hetkinen maailman tilanne ovat todennäköisesti keskeisimpiä syitä siihen, että osallistujia ilmoittautui niin vähän.

 

- Lauantaina 3.9.2022 järjestämme päiväretken Tallinnaan ja vieraillaan virolaisten Slovenia-seuran jäsenten ja Slovenian ystävien luona. PERUTTU!

 

Lokakuu

Seuran sääntömääräinen syyskokous pidetään la 8.10.2022 Lahdessa. Ohjelmassa on vierailu Lahden visuaalisten taiteiden museo Malvassa.

https://www.malvamuseo.fi

 

Marraskuu                                                                                                         

Marraskuussa järjestetään seuran perinteiset, koko perheen pikkujoulut.

 

Joulukuu

Syystiedote julkaistaan seuran verkkosivuilla. 

 

Vuosi 2022 on arkkitehti Jože Plečnikin 150-juhlavuosi, mikä huomioidaan tulevissa tapahtumissa, esimerkiksi viinimatkan ohjelmassa Ljubljanassa. Pyritään järjestää myös muita tapahtumia tämän tiimoilta, esim. arkkitehtuuriesitelmä. Lisäksi Slovenia-seuran toiminnassa jatkuu läpi vuoden lukupiiri, jossa perehdytään Slovenian ja sen naapurimaiden kirjallisuuteen. 

 

TULE MUKAAN LUKUPIIRIIN

Lukupiiri kokoontuu Helena Leinosen johdolla  ensimmäisen kerran 12.1.2016. Lukupiiriin otetaan vielä jäseniä, halutessasi olet tervetullut alkuun vaikka kuunteluoppilaaksi. Tiedustelut ja pikaiset ilmoittautumiset Helena Leinoselle sähköpostilla: helena.leinonen.marianne(a)gmail.com