top of page
seura6.jpg

SLOVENIA-SEURAN OHJELMA 2023

Toimintasuunnitelma

Slovenia-seura on valtakunnallinen yhdistys. Järjestämme seuran tapahtumia ja kokouksia eri puolilla maata. Slovenia-seuran tilaisuudet ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Koronavuosien jälkeen toimintavuonna 2023 Slovenia-seura keskittyy yhteisen ja yhteisöllisen toiminnan järjestämiseen.

Kuukausikohtainen suunnitelma on alla. Lisäksi seura viestii tapahtumissa, verkkosivujensa, sosiaalisen median ja painetun aineiston välityksellä:

- Seuran verkkosivuilla sloveniaseura.com julkaistaan tietoja eri alojen tapahtumista Sloveniassa. Tiedotuksessa ja toiminnassa huomioidaan Suomeen Sloveniasta suuntautuvat tai Sloveniaan liittyvät kulttuurivierailut ja muut tapahtumat.

- Seuran laaja sähköinen jäsenjulkaisu sisältää uutisia Sloveniasta, jäsenten kokemuksia ja seuran kuulumisia, ja se ilmestyy kahdesti vuodessa. Jäsenjulkaisu lähetetään jäsenille ja se myös julkaistaan seuran verkkosivuilla.

- Slovenia-seuran omaa painettua esitemateriaalia jaetaan eri tilaisuuksissa. Viestinnän ja jäsenhankinnan tueksi hankimme myös yhteistyökumppaneilta Sloveniaan liittyvää materiaalia.

- Pyrimme saamaan joukkoomme uusia nuoria jäseniä, joten olemme yhteydessä opiskelijoihin sopivissa tilaisuuksissa muun muassa antamalla tietoa opiskelumahdollisuuksista ja asumisesta Sloveniassa.

- Jäsenistölle tiedotetaan kuukausittain sähköpostitse muun muassa tulevista tapahtumista sekä Sloveniaan liittyvistä tapahtumista ja uutisista. Tiedotus on sama koko jäsenkunnallemme. Seura kertoo tapahtumista myös Twitterissä.

 

Tammikuu

Slovenia-seura osallistuu MATKA 2023 -messuille Helsingissä 19.-22.1.2023. Messuilla kerromme seuran toiminnasta ja Sloveniasta sekä jaamme Slovenia-seuran ja Slovenian matkailutoimiston monipuolisia esitteitä. Seuralla on oma osasto Ystävyysseurojen liiton yhteydessä. Seuran jäsenet päivystävät seuran osastolla kolmipäiväisten messujen ajan.

 

Helmikuu

Lauantaina 11.2. vietetään Slovenian kansallisrunoilijan France Prešerenin (1800-1849) päivää, joka Sloveniassa on kansallinen vapaapäivä. Slovenia-seura järjestää päivään liittyen jäsenillan, jossa kerrotaan mitä Prešerenin päivään liittyy, kerrotaan kansallisrunoilijan elämästä ja esitellään hänen runojaan. Iltaan liittyy myös slovenialaisen viinin tarjoilu ja slovenialaisista leivonnaisista nauttiminen.

 

Maalis-huhtikuu

La 1.4.2023 pidetään seuran sääntömääräinen Kevätkokous yhdistettynä seuran keväisin pidettävään kokkikurssiin, missä valmistetaan slovenialaisia ruokia ja leivonnaisia. Teemana kurssilla nyt toista kertaa pääsiäinen. Pääsiäismunien maalaustekniikka sai hyvää palautetta, minkä johdosta viime vuoden tapaan myös munien koristelua slovenialaisittain.

 

Toukokuu

Omatoimimatka Sloveniaan -webinaari 16.5.2023 klo 18:00 -19:00

Webinaarin järjestää Autoliitto yhdessä Slovenia-seuran kanssa.

Omatoimimatka Sloveniaan -webinaarissa tietoa, vinkkejä ja omakohtaisia kokemuksia Sloveniasta matkakohteena antavat Slovenia-seuran puheenjohtaja, Slovenian kunniakonsuli Andreja Valtanen ja Slovenia-seuran hallituksen jäsen, Autoliitto ry:n entinen järjestöpäällikkö Matti Sinervä.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen:

https://www.autoliitto.fi/tapahtuma/omatoimimatka-sloveniaan-webinaari/

 

Kesäkuu

Kootaan seuran Kevättiedote ja julkaistaan se seuran kotisivuilla.

 

Elokuu

Ystävyysseurojen pop-up kahvila, johon seura osallistui myös vuonna 2022, kun tapahtuma ensimmäisen kerran toteutettiin. Seurat esittelevät tapahtumassa toimintaansa esittein ja makupaloin eli eivonnaisin. Pohdinnassa myös lämpimän perinneruoan valmistus ja tarjoaminen.

Kesäpäivä Salon seudulle, seuran hallituksen jäsenen Helena Leinosen kesämökille.

 

Syyskuu

Jäsenten viini-, ruoka- ja kulttuuriaiheinen omakustanteinen ryhmämatka Sloveniaan.

 

Lokakuu

Seuran sääntömääräinen Syyskokous. Aika ja paikkakunta sovitaan myöhemmin.

 

Marraskuu

Pidetään seuran pikkujoulu joko jäsenten kesken tai yhdessä Suomessa asuvien Sloveniasta kotoisin olevien kanssa.

Joulukuu

Kootaan seuran Syystiedote ja julkaistaan se seuran kotisivuilla.

 

TULE MUKAAN LUKUPIIRIIN

Lukupiiri kokoontuu Helena Leinosen johdolla  ensimmäisen kerran 12.1.2016. Lukupiiriin otetaan vielä jäseniä, halutessasi olet tervetullut alkuun vaikka kuunteluoppilaaksi. Tiedustelut ja pikaiset ilmoittautumiset Helena Leinoselle sähköpostilla: helena.leinonen.marianne(a)gmail.com

bottom of page